HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 04 MAYIS 2024, CUMARTESİ

BTP lideri Baş'tan dikkat çeken IMF göndermesi

23.04.2024 11:15
BTP lideri Baş'tan dikkat çeken IMF göndermesi
BTP lideri Baş'tan dikkat çeken IMF göndermesi
"Bir sürü maden yataklarını yabancılara satarsan bir sürü fabrikayı kapatır veya özelleştirip yandaşa ve yabancıya peşkeş çekersen yolunu tutacağın yer tabii ki IMF olur."

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'de katıldığı Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nda yaptığı açıklamalar siyaset gündeminde tartışılmaya devam ediliyor.

Özellikle IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer'in "Biz de böyle bir program önerirdik" diyerek Şimşek'in programına verdiği destek ve sonrasında IMF Başkan Yardımcısı ile yapılan görüşme, AKP iktidarının aslında 'IMF'siz bir IMF programı' uyguladığını tescil etmiş oldu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, bir dönem 'IMF bizden borç istedi' diyen AKP iktidarının geldiği son duruma dikkat çekti.

Baş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir sürü maden yataklarını yabancılara satarsan bir sürü fabrikayı kapatır veya özelleştirip yandaşa ve yabancıya peşkeş çekersen yolunu tutacağın yer tabii ki IMF olur." ifadelerini kullandı. Baş, iktidarın bir süredir ortada açık bir anlaşma olmasa da hükümetin IMF politikaları uyguladığına dikkat çekiyordu. Haber-Muharrem Değirmen / 3. Göz HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.