HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

AYNI SENARYO, AYNI FİGÜRANLAR

24.01.2024 00:00
2019 Mahalli yerel seçimlerinde ki senaryo 2024 yerel seçimlerinde de aynı şekilde devam etmekte.

2019 yılını kısaca bir hatırlayacak olur isek;

AK Parti MHP ile birlikte Cumhur İttifakı olarak Bekir Aydın ile yola çıkmış, CHP ile İYİ Parti Millet İttifakı olarak İsmail Yılmaz'la seçime girmiş, DP'de ise vaat edilen olmayınca Çetin Çoklar seçmenin gözünde "Bir Bölen" olarak aday olmuş, Saadet Partisi'nde Mücahit Hatipoğlu Belediye Başkan Adayı olmuş idi…

Sonuç olarak bu kadar bölüne bölüne AK Parti Bekir Aydın ile seçimleri almış, Orhangazi tarihine koskocaman heba edilen 5 yılı bölenler kendi elleri ile yazdırmışlardı.

Şimdi gelelim 2024'e…

AK Parti'de aday belirsizliği devam etmekte olup, nefesler tutulmuş AK Parti adayının kim olacağı merak edilmekte. Aldığımız kulis bilgilerine göre yüzde 90 Bekir Aydın ile devam edileceği kanaatindeyim. Yine aldığımız kulis bilgilerine göre diğer yüzde onluk ihtimallerde ise yüzde beş Gökhan Ulusu, yüzde beş Mustafa Kaya olma ihtimalini de buraya not olarak ekleyelim. Çünkü her zaman belirttiğim gibi siyasette yüzde bir bazen yüzde doksan dokuzdan büyük olabiliyor.

******

DP ve Saadet birlikteliği ise Orhangazi kamuoyunda kulislerde en fazla konuşulan konuların başında yer almıştı. Halen Saadet ve DP'den resmi bir açıklama olmamasına rağmen Belediye Başkan adayının Mücahit Hatipoğlu olması yönünde yoğun çalışmalar sürmekte. Ama suyu bulandırıp bulanık suda balık avlamak kolaydır diyen ve bu olaya DUYGUSAL bakabilenler yine düğmeye basıp devreye girebilir.

******

Cumartesi Orhangazi'de CHP büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Bozbey ve Milletvekilleri ile bir çıkarma yapmak istedi. Ancak adeta gemi karaya oturur gibi istenen ilgi olmayınca çıkarma Karsak'tan öteye geçemedi. Bizde diğer arkadaşlar gibi gaz verir gibi "rüzgar" "iktidar" gibi başlıklarla süslemeyi biliriz ama her şeyden önemlisi gerçekçi olmakta fayda olacağı kanaatindeyim.

Düzenlenen CHP aday tanıtım toplantısında En önemli gerçeklerden birisi de şüphesiz CHP'lilerin ve tabanın Çetin Çoklar'n yanında olmadığı gerçeğidir.

Kim vardı?

DP'ye birlikte gidip CHP'ye seçimi kaybettiren kadro ile "Çetin bir seçim olacak" mesajı verdi.

Burada Çetin Çoklar'ın konuşmasında ki 2019 vurgusuna da ayrı bir parantez açmakta fayda var.

Konuşmasında 2019 ruhunun birlik ve beraberliğinden bahsederken bir bölen olduğunu unuttu.

******

İYİ Parti'de 29 Kasım 2023'te nerede ise tam bir sene önce TBMM'de eli kaldırılarak adaylığı açıklanan İsmail Kaya, üzerinden uzun süre geçmesine rağmen halen sahalarda olmaması en dikkat çeken konuların başında yer alıyor.

Muhalefette yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, ibre İYİ Parti ve İsmail Kaya'ya dönmesine karşın halen bir durağanlığı da anlamak mümkün değil.

Seçmenin sorduğu tek soru ise şu;

"İsmail Kaya sahalara tam anlamı ile çıkmak için ne bekliyor?"

******

Özetle değerli okurlar;

Orhangazi'de ki tüm siyaset, Orhangazi'de ki muhalefetin kaybetmesine yönelik kurgulanmış olup, AK Parti'nin kazanması için her şeyi yapmaktadırlar.

 
Yüsel AKBAYRAK / TERS KÖŞE / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.