HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

Türk-İş’ten 1 Mayıs için Bursa kararı!

18.04.2024 10:51
Türk-İş’ten 1 Mayıs için Bursa kararı!
Türk-İş’ten 1 Mayıs için Bursa kararı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Başkanlar Kurulu kararıyla '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' programının adresini Bursa olarak belirledi. Detayları Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz kaleme aldı. Ülkemizde… 3 büyük işçi sendikası konfederasyonu var. Bu 3 konfederasyon içinde, temelleri Bursa'daki Merinos Fabrikası'nda atılan Türk-İş en eskisi ve en büyüğü.

İşte…



En büyük işçi örgütlenmesi Türk-İş bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı alışıldığı gibi İstanbul'da değil, Bursa'da kutlama kararı aldı.



Duyunca da…



Türk-İş bünyesindeki en büyük sendika Türk Metal'ın tek kadın şube başkanı olan Türk Metal Bursa Şube Başkanı Selda Tekman'ı aradık.



Şunu söyledi:



"Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay'ın liderliğinde, tüm sendika başkanlarımız ve Marmara Bölgesi'ndeki emekçilerimizle birlikte 1 Mayıs'ı bu yıl Bursa'da, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki Hastane Alanı'nda kutlayacağız."



Hedeflerini de açıkladı:



"1 Mayıs Çarşamba günü FSM Hastane Alanı'nda 100 bin kişiyle işçi bayramını kutlamak istiyoruz."


Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.