HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2024, CUMA

"Medeniyet Yolunda Türkçülüğün Yol Haritası"

30.04.2024 15:33
"Medeniyet Yolunda Türkçülüğün Yol Haritası"
"Medeniyet Yolunda Türkçülüğün Yol Haritası"
İstanbul Türk Ocağı'nın gelenekselleşen Cuma Sohbetlerinde bu haftanın konuğu Yalova Belediye eski Başkanı Yazar Yakup Bilgin Koçal olurken "Medeniyet Yolunda Türkçülüğün Yol Haritası" adlı sunumunu gerçekleştirdi. İstanbul Türk Ocağı özellikle Başkan Dr. Cezmi BAYRAM önderliğinde düzenlediği etkinliklerle büyük bir açığı da Kültür Dünyamıza katkılar sunmakta.

Koçal, sunumuna "Medeniyet" ve "Türkçülük" kavramlarının tanımını açıklayıp, kavramların karşılıklı ilişkisi üzerindeki etkilerini açıklayarak başladı. Şehirlerin toplumlar üzerindeki olması gereken etkileri örnekleriyle birlikte anlattı. Türk tarihindeki şehir-insan ilişkilerini ele alarak türk tarihindeki şehrin önemini ortaya koydu. Şehir ve ekonomi(iktisat)'nin son dönem Osmanlı devri ile Cumhuriyet döneminde ki yerini tarihteki yaşanmış olaylar ile değerlendirdi. Verimlilik, Özgürlük ve Birliktelik kavramlarının Türk toplum yapısı için benimsenmesi gerektiği ilkeler olduğunu Türk toplumunun kültür ve ahlâkî birikimine göre uygun olduğunu tarihî örnekler ile beraber açıkladı. Türk birliğinin kademeli olarak kurulmasını, kapitalizmden kurtulmak için gerekli olduğunu; bununla beraber etkin bir ekonomik sistemine sahip olunabileceğini anlattı. Şehir ve mahallelerin nelere ihtiyacını olduğunu tarihî olaylar ile anlattı. Haber- Muharrem Değirmen / 3. Göz HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.