HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2024, CUMA

Bir ÖZDİLEK klasiği daha...

Bir ÖZDİLEK klasiği daha...
5 ay önce temelleri atılan okul hizmete açıldı
El attığı tüm alanlarda rakipsiz bir şekilde zirvede olmayı başaran Özdilek Ailesi, eğitim alanındaki hizmetleriyle de öncü olmaya devam ediyor. Hayırseverliğinin yanı sıra iş bitiriciliğinde de öncü olan Özdilek A.Ş. Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Özdilek, 5 ay önce temellerini attığı Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesini yeni eğitim öğretim dönemine eskizsiz olarak yetiştirerek bir rekora daha imza atmış oldu.
31.10.2015 00:00
Bir ÖZDİLEK klasiği daha...
Bir ÖZDİLEK klasiği daha...




Bir ÖZDİLEK klasiği daha...

5 ay önce temelleri atılan okul hizmete açıldı

El attığı tüm alanlarda rakipsiz bir şekilde zirvede olmayı başaran Özdilek Ailesi, eğitim alanındaki hizmetleriyle de öncü olmaya devam ediyor. Hayırseverliğinin yanı sıra iş bitiriciliğinde de öncü olan Özdilek A.Ş. Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Özdilek, 5 ay önce temellerini attığı Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesini yeni eğitim öğretim dönemine eskizsiz olarak yetiştirerek bir rekora daha imza atmış oldu.

Temelleri bu yılın Mart ayında atılan Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi, söz verilen zamandan da evvel tam donanımlı olarak Milli Eğitim Bakanlığına teslim edildi. Bir çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da emsalsiz yatırımlara imza atan Özdilek Ailesinin 8. okulu olan Gemlik Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi bir çok özelliğiyle de örnek bir proje oldu. Beş ayda tamamlanan 24 derslikli, 4 katlı okulda, laboratuar ve kütüphane de bulunuyor. Arsa tahsisi ve Çevre düzenlemesi Gemlik Belediyesi tarafından yapılan Cevdet-Aynur Mayruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışını Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ak Partisi Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Gemlik Ticaret ve Sanayi odası başkanı Kemal Akıt, Gemlik Ticaret Borsa sı Başkanı Özden Çakır,GTSO Meclis başkanı Paşa Ağdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya birlikte yaptılar. 9 Dönüm arazi üzerinde 5 bin metrekare kapalı alan üzerine yapılan okulda 200 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

Hüseyin Özdilek; Özel sektör elini taşın altına koymalıdır

Sekizinci okulunun açılış gururunu yaşayan Özdilek A.Ş. Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Özdilek, devletin okullarında okuduğunu ve de devletine karşı kendisini her zaman borçlu hissettiğine vurgu yaparak, özel sektörün de elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Özdilek; " devletin okullarında okudum. Yollarında yürüdüm. Güvenli ortamında ticaret yaptım ve de yapıyorum. Devletimize çok şey borçluyuz. Her şeyi devletten beklemek doğru değildir. Özel sektör de elini taşın altına koymalıdır. Devleti idare edenler de bürokratik yollardan özel girişimcilerin önünü kesmemelidir. Özel sektörün önü açılmalı fakat özel sektör temsilcileri de devletin yüküne ortak olmalıdırlar. Bilhassa eğitime büyük önem vermeliyiz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak istiyorsak daha çok eğitime yatırım yapmalıyız. Ben Özdilek Yönetim Kurulu Başkanlığım boyunca hedefimde 10 okulu Milli Eğpitim Bakanlığına kazandırmak var. sonrasında işleri Oğlum Murat'a teslim edeceğim. Ondan da bu okulun temellerini atarken söz aldım. En az on okul da Murat Özdilek yapacak. Örf ve adetlerimize ve de dinimize uyarak gelişmeliyiz. Büyük Atatürk bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bıraktı. Onun açtığı yoldan ayrılmadan daha çok çalışmalıyız. Bakın Hazreti Peygamber Efendimiz ne buyuruyor; " iki günü bir olan ziyandadır" yine Büyük Atatürk "Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar" diyerek bize çok çalışmamız gerektiğini öğütlemişlerdir. Bu eserin beş ay gibi rekor zaman diliminde hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu başarı onların eseridir." Diyerek Özdilek Ailesinin başarısının sırrının iyi bir ekip çalışması olduğunu belirtti.

Vali Karaloğlu " Böylesi bir rekor da ancak Özdilek Ailesine yakışırdı"

Temel atma töreninde okulu yeni eğitim dönemine yetiştirme sözü veren Özdilek Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Özdilek'in günün heyecanıyla böyle bir söz verdiğini, zira böylesi kısa zaman içinde okulun yetiştirilmesinin çok zor olacağını içinden geçirdiğini söyleyen Bursa Valisi Minir Karaloğlu " Aslında itiraf etmeliyim ki Hüseyin Bey okulu yetiştirme sözü verdiğinde ben buna çok da ihtimal vermemiştim. Zira beş ay gibi kısa sürede temelleri yeni atılan bir okulun tam donanımlı bir şekilde eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi neredeyse imkansız gibi bir şeydi. Fakat görüyoruz ki Özdilek Ailesi için bu imkansız değilmiş. Böylesi bir rekor da zaten Özdilek Ailesine yaraşırdı. Şimdi bir okulu beş ayda yapan Özdilek Ailesi, kalan iki okulu her halde iki yıl içinde yapar diye düşünüyorum" diyerek Hüseyin Özdilek'in on okul sözüne göndermede bulundu.

Gemlik eğitim merkezi olacak

Görev süresi içinde Gemlik'e 7 okul kazandıran Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik'i özel sektör temsilcilerinin de katkılarıyla eğitim merkezi haline getireceklerini bellirtti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, özel sektör işbirliğiyle ilçeye 4 yıl içinde 190 derslik kazandırdıklarını ifade ederek, 7. Okulun açıldığını, 8. Okul protokolünün de yolda olduğunu müjdeledi. Devlet katkısıyla son yıllarda ilçeye kazandırılan derslik sayısının 300 olduğuna dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yenilenen Gemlik Anadolu Lisesi'nin 15 gün içinde açılacağını, Baktat Fen Lisesi ile birlikte Gemlik Gübre Lojistik Lisesi temellerinin de atılacağını vurguladı. Hastane inşaatının devam ettiğini, Yeni Adliye binası projesinin de hazırlandığını anlatan Refik Yılmaz, sırasıyla tüm okullar olduğu gibi kamu kurum ve kuruluş binalarının da yenileneceğini söyledi.

Özdilek'in 9. okulu Orhangazi'ye yakışır

Ele aldıkları her alanda olduğu gibi eğitim alanında da hizmet yarışının en önünde koşan Özdilek Ailesi, sekizinci okulunu Gemlik'te hizmete açtı. Mart ayında temel atma töreni yapılan Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi, beş ay gibi kısa bir sürede hizmete açıldı. Okulun temel atma töreni öncesinde Hüseyin Özdilek'in Veliahdı olan Murat Özdilek ile özel bir görüşme yapan Gazetemizin imtiyaz sahibi ve Orhangazi Gençliği Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Aydın, Özdilek Ailesinin Orhangazi'ye de yatırım yapmalarını çok arzu ettiklerini belirtmişti. Temel atma töreni esnasında Hüseyin Özdilek'in kendisinden sonra Murat Özdilek'in de en az on okul yapmasını talep etmesi ve de bu yönde Murat Beytden söz alması üzerine tekraren Murat Özdilek ile görüşen Aydın, Orhangazi'ye de bir okul sözü almayı başarmıştı. Konuyu manşet haberle Orhangazi kamuoyuna duyurmuş ve de ilçe protokolünün konunun takipçisi olmasını talep etmiştik. Özdilek Ailesinin yapacağı yeni on iki okuldan biri Orhanagzi'ye yapılacak. Onun için bu konuda ilçe yöneticileri ve de sivil toplum temsilcileri daha hasas davranırlarsa 9. okul Orhangazi'ye yapılabilir. Birlik olursak neden olmasın* Haber: İrfan Aydın /3. Göz









 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.