HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2024, CUMA

Emine Örnek Okulları Dünya’ya Örnek oldu

01.06.2023 10:16
Emine Örnek Okulları Dünya’ya Örnek oldu
Emine Örnek Okulları Dünya’ya Örnek oldu
Bir okul düşünün ki adı gibi 'Örnek' olsun.

Kesin başarı isteyenlerin adresi…

Eğitim ve öğretimin temel prensiplerinden taviz verilmeden, ebeveyn statüsünün hiçbir geçerliliği olmayan tam bir eğitim kurumu…

Lise ve üniversite giriş sınavlarında elde edilen ve her yıl tekrarlanan toplu başarılar ve bireysel olarak elde edilen Türkiye birincilikleri…

Evet, Emine Örnek Okulları'ndan bahsediyorum.

Amerika'nın Kansas City şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük ve en prestijli yaratıcı drama yarışması olan 'Destination Imagination'da Emine Örnek Okulları dünya şampiyonu oldu.

Yarışmaya 12 ülke ve ABD'nin 26 eyaletinden 580 takım içinde Emine Örnek Okulları 6 ve 7. sınıflar takımı, tüm rakiplerini geride bırakarak doğaçlama dalında 'Dünya birincisi' olmayı başardı.

Anadolu Lisesi ve üniversite sınavlarında elde edilen ve her yıl tekrarlanan toplu başarılar ve bireysel olarak elde edilen Türkiye birinciliklerinin yanı sıra yurt dışında da başarılarıyla Bursa'nın gururu olmayı sürdürüyor Emine Hocam.

Türkiye adına bir ilk gerçekleştirerek Emine Örnek okullarını dünyanın en büyüğü yapmayı başardı.

Ayrıca Emine Örnek Lise takımı sanatsal yanı ve drama becerisi en güçlü takımlara verilen "Rönesans Ödülü"nü kazandı. Dünya sıralamasında da 6'ncılığı elde etti.

Geçtiğimiz günlerde ise Emine Hocam, Kanada Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere 16 ülkenin öğrenci değişim programlarını ve uluslararası projelerini yürüten, Türkiye'nin en büyük öğrenci değişim programı Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP Canada) Türkiye Ofisi ile uluslararası eğitim alanında önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

Önümüzdeki yıl itibariyle faaliyete geçecek olan protokol, dünyanın en prestijli ve geçerli lise diploma programı olan Advanced Placement (AP) Müfredat ve Diploma Programını, Kanada Eğitim Bakanlığı öğrenci değişim programlarını, uluslararası müfredatları, uluslararası test hizmetlerini, öğretmen eğitimlerini ve proje ortaklıklarını kapsayan protokol, uluslararası projelerden faydalanmak isteyen öğrencilere yol gösterici olarak Türkiye ve dünya üniversitelerinin kapılarını açacak.

Emine Örnek okullarının her branştan başarılarını yazmakla bitiremeyiz…

Atatürk ilke ve düşüncelerini özümseyen, okuyan, sorgulayan ve çözüm üretebilen, özgüveni gelişmiş, dürüst, duyarlı, sorumluluklarını bilen nice nesiller yetiştirmeye devam etmesi için Emine hocama sağlık dolu yıllar diliyorum. (Sibel BARUTCU-Yeni Dönem Gazetesi)



 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.