HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 20 MAYIS 2024, PAZARTESİ

KATFA-DER ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU iL MÜDÜRÜ ERHAN DEDE'Yİ KONUK ETTİ.

09.05.2024 15:20
KATFA-DER ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU iL MÜDÜRÜ ERHAN DEDE'Yİ KONUK ETTİ.
KATFA-DER ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU iL MÜDÜRÜ ERHAN DEDE'Yİ KONUK ETTİ.
KATFA-DER  kapasitemiz arttırıyoruz programı kapsamında Bu kez kadınları çalışma ve iş kurumu il müdürü ile buluşturdu.

Yalova İŞKUR çalışmaları ve kadın istihdamı üzerine söyleşi gerçekleşti.

Erhan Dede söyleşide yalova'ya özgü iş projelerinden iş kurumu çalışmalarından ve kadın istihdamından bahsetti.

1946 yılında kurulan işçi ve işveren aracılığı yapan kurum hayatın en önemli konusu olan işsizlik konusunda çalışmalarını yürütmektedir. 

Sadece iş arayan ve işçi arayanları buluşturma noktasında değil meslek edindirme konusunda da çalışmalar yapmaktadır. Dünyada işsizliğin sıfır olduğu bir ülke yoktur. Kurumumuz sağlık ve eğitim gibi en önemli konulardan biri olan işsizlik üzerine çalışmalarını yürütmektedir.

Yürütülen aktif ve pasif programlar vardır. 

Destek ve teşvik veren programlar yılda 4 sefer 3'er aylık eğitimlerle devam etmektedir. Çalışan personelimizle birlikte işsizliğin röntgenini çekeriz. İş gücü ihtiyacı temini istenen meslekler istihdam edilmesi gereken alanlara göre eğitilir. 

Ayrıca il istihdam kurulu vardır 3 ayda bir toplantı yapılır. İstihdam edilmek üzere kurslar düzenlenir, bu kurslar ilgili eğitim kurumları ile yapılırak işçi ile işveren buluşturulur.

Ayrıca evden dijital ortamda iş görüşmeleri de yapılabiliyor. İşverenlerin istediği iş gücünü bulmasına rağmen bazen iş arayan ve işçi arayan beklentilerini bulamayabiliyor Bu nedenle de işsizlik ve eleman açığı doğuyor. 

İşbaşı eğitim programları açılıyor bunlar iş garantili kurslardır. Eğitim programı sonunda en az %50'si istihdam edilmek zorundadır. 

Toplum yararına çalışma programları.

Bir kamu kurumunda çalıştırma programlarıdır.   İlgili kurumlarda işçi açığını kapatmak ve iş arayanı iş sahibi yapmak üzere yapılan programdır. Bunlar dönemsel olarak gerçekleştirilir. Orman Müdürlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü gibi kurumlarda çalıştırılmak üzere yetiştirilen işsizlerin %90'ı kadındır. 

Engelli çalışma programları

Her salı engel li bireylerimiz işverenler ile engelsiz kafede buluşturulur.

Engelli mesleki eğitim programları gerçekleştirilir. Yalova'da da bu konuda önemli projeler geliştirildi engellilerimize gözle bilgisayar kullanabilme kursu açıldı.

Engelliye iş yeri açma veya kurma programı gerçekleştiriliyor bunun için de girişimcilik sertifikası alması gerekiyor sektör ayrımı yapılmaksızın hibe teşvik yapılıyor.

Pasif istihdam programları

İşsizlik sigortası kapsamında şartları uygun olan işsiz kalanlara 6-7 ay boyunca ödediğim primine göre ücretlendirme yapılıp maaş verilmektedir.

Ayrıca ülkede yaşanan herhangi bir kriz durumunda kısa çalışma ödeneği yapılmaktadır. Deprem pandemi vesaire gibi durumlar nedeniyle işsiz kalanlara bu ödenekler yapılmakta. Pandemide de Yalova'da yaklaşık 34.000 kişiye Bu bağlamda 2 yıl destek verildi.

Kariyer günleri programı İŞKUR kampüste programlarida gerçekleştirmekteyiz. 

Kadın istihdamı

Yalova'da yaşayan kadın ve erkek nüfusu birbirine yakındır. Sanayi devriminden sonra artık kadınların istihdama girmesinin zorunluluğu ortaya çıkmıştır kadın istihdam olmadan ekonomi ve istihdam tam olamaz hatta kadın kariyerli istihdamı daha da önemlidir. Ülkemizde iş pozitif adında proje başlatılmıştır Bu proje kapsamında kadının işgücüne katılması konusunda birçok ülkeden daha ileri durumdayız. Kadın girişimcilik kurslarımız vardır Bu kurslara katılanlara iş yeri açma destek programları devam etmektedir.

Söyleşi interaktif şeklinde soru,  cevap olarak devam etti kadınlar sordukları soruların cevaplarını tam anlamıyla aldıklarını belirttiler.

Yalova'da kadın istihdam eden firmaları ziyaret etme kararı alarak bundan sonraki programlarında bunu gerçekleştireceklerini belirten dernek başkanı Nurten Anıl İl müdürü Erhan Dede'ye verdiği bilgi ve destek için teşekkür etti. 3. GÖZ HRA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.