HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı

29.03.2024 12:00
Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı
Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı canlı yayında mal varlığını açıkladı

Bursa Büyükşehir Başkan adayı Alinur Aktaş:

- "Kendi oturduğum konut, oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan, bir de eşime ait otomobil var"

" CHP adayı önce belediye vakfı, sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum"

IYI Parti Büyüksehir Belediye Baskan adayinin mal varligini açiklamasi üzerine konusan Aktas, " Kendisi ben mal varligimi açikliyorum, "AK Parti ve CHP baskan adaylari da açiklasin" diye davette bulundu. Ben de bu vesileyle açiklamak istedim. Kendi oturdugum konut ile evli oglumun oturdugu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar oldugum bir firma var. Firmada yaklasik 40-50 civari bir personel var. Esime ait 950 bin lira degerinde otomobil ve bankada 200 bin lira bir param var. Kendi oturdugum konut 4 milyon, oglumun oturdugu konut ise 2 milyon degerinde. 26 milyon degerindeki firmaya ise Büyüksehir Belediyesine baskan olmadan önce yüzde 50 hissedar olmustum" dedi.

"Birileri gibi sonradan 'Bir sey daha çikti' demem"

Konusmasina devam eden Aktas, "Bunun disinda hiç bir mal varligim yok. Hatta kendime ait bir otomobilim yok. Ihtiyacim oldugunda esimden araci aliyorum. Ben bu konuda çok rahatim. Bu yüzden birileri gibi sonradan 'Bir sey daha çikti' demem. Belediye baskanlari 63 yildir Belediye Baskanligi konutunda oturuyor. Ben o konutta da oturmuyorum. O konut artik kültür merkezine dönüsüyor CHP adayi önce belediye vakfi sonrasinda aile vakfi oldugunu ifade etti.

Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve esi üzerine olan mal varliklarini açiklamasini bekliyorum" ifadelerini kullandi.

"100 bin konut projesi ve alternatif yol projeleri 5 yilda bitecek"

Hayata geçirilen projelere ve önümüzdeki dönem için projelerini açiklayan Aktas, "Ben göreve basladigimda toplu tasimada 750 bin kisi seyahat ediyordu. Simdi 1 milyon 230 bin kisi tasiyoruz. Sehrin nüfusu sadece yüzde 10 artti. Toplu tasima kültürünü olusturuyoruz. Artik elektrikli otobüslerimizi saha çikardik. Çevre açisindan, 500 tane araci elektrikli araca çeviriyoruz. Buradaki amacimiz hem çevre, hem de ucuz ulasim projesini hedefliyoruz. 5 Büyüksehir içinde en ucuz ulasim Bursa'da. Biz dönem basinda 100 bin konut projesine basladik. Dirençli sehir için kentsel dönüm projesi baslattik. Japon Kalkinma Ajansi ile bir anlasma yaptik. Çünkü kendileri bu iste çok tecrübeliler. Kentsel dönüsümü yapmak için yapmiyoruz. Sehrin zemini dikkate alarak yapiyoruz. Bu vesileyle de yeni yollar ve yesil alanlar açiyoruz. Bunun haricinde kira fiyatlarini dengelemek için 16 bin adet sosyal konut rezerv yaptik. Bu 5 yilda 14 bin konut yaptik. Bu 5 yilda da bu projeleri tamamlayacagiz. Güney Çevre Yolunda çok yol kat ettik. Sene sonuna kadar orayi açmayi planliyoruz. Bursa Ticaret Sanayi Odasi ile plansiz sanayiler konusunu ele aldik. 4 bin firmayla protokol imzaladik. Yeni OSB açmayacagiz, KOBI OSB olusturup vatandaslari buraya tasiyacagiz" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.