HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

İSMAİL KAYA: “Siz bir şey ekmeyin, gölge etmeyin YETER!”

20.03.2024 12:24
İSMAİL KAYA: “Siz bir şey ekmeyin, gölge etmeyin YETER!”
İSMAİL KAYA: “Siz bir şey ekmeyin, gölge etmeyin YETER!”
İYİ Parti Orhangazi Belediye Başkan Adayı İsmail Kaya, Orhangazi Sebze ve Meyve Halini ziyaret etti. Yapılan ziyarette sadece adının hal olarak kaldığı yerde müstahsilin dertlerinin dağ gibi olduğuna değinen İsmail Kaya; "Ne yazık ki Orhangazi sebze ve meyvecilikte üretim merkezi olmasına rağmen işi gücü yıkıp, satmak ve yok etmek olan büyük köyün Muhtarı Bekir Aydın ve AKP ne yazık ki çiftçimize, müstahsilimize sahip çıkmadı. Çok önemli bir örnek vermek isterim. Kivi üretiminde Orhangazi'de son zamanlarda büyük bir artış olmasına rağmen çıkış noktası ne yazık ki Yalova görünmektedir. Çünkü Orhangazi'de üretilen kivi, elma, şeftali, patlıcan yüksek tonajda hasatları olmasına rağmen muhafazaları için Yalova başta olmak üzere çevre ilçelerde ki soğuk hava depolarında muhafaza edilip çıkışları da ne yazık ki oradan yapılmaktadır.

Orhangazi bir zamanlar sebze için ürün elde etmede ana merkez ve ürettiğinden para kazanılan bir merkezdi. Çünkü ürünü muhafaza edecek soğuk hava depoları, buzhaneler mevcuttu.

1950'de Hüsnü Tozkoparan'ın açtığı hava depoları, buzhanelere sahip çıkamadınız.

Orhangazi'mizde;

Toplam Tarım Alanı 140 bin 990 Dekar

Toplam Ekilen meyve alanı 103.097 Dekar

Toplam Ekilen sebze alanı 11.696 Dekar

Toplam Ekilen tarla bitkileri alanı 9.808 Dekar tarım varlığı mevcutken beceriksizlikleriyle var olanı koruyamayanlar aralık ayında buğday ekerek onu da yüzüne-gözüne bulaştırdılar.

Ve her çeşitten sebze-meyve yetiştirilmesine rağmen ne yazık ki çiftimiz ve müstahsilimiz ürünlerini ne muhafaza edeceği bir soğuk hava deposuna sahip ne de tam anlamı ile işlevini yerine getirecek bir sebze-meyve haline sahiptir.

Siz bir şey ekmeyin, gölge etmeyin YETER!

Haber-Muharrem Değirmen / 3. Göz HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.