HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

‘Hedefimiz; Şeffaf Belediyecilik’

26.03.2024 12:44
‘Hedefimiz; Şeffaf Belediyecilik’
‘Hedefimiz; Şeffaf Belediyecilik’
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Çetin Çoklar, 1 Nisan sabahı itibari ile Orhangazi belediyesinin sözde değil gerçek manada şeffaflık içeren bir belediyeye uyanacağını belirterek, "Gizli kapılar ardında birilerine rant sağlamak adına yapılan anlaşmalar ve meclis toplantısına sonradan eklenen maddeler ile Orhangazi'yi parsellemeyeceğiz, parselletmeyeceğiz" dedi.

 'İlk işimiz mali röntgeni çekmek olacak'

1 Nisan sabahı itibari ile ilk olarak Orhangazi'nin mali tablosunu Orhangazililere sunacaklarını ve görev süresi boyunca bu tablo ile ilgili sadece Orhangazililere hesap vereceklerini belirten Çetin Çoklar, "Allah'ın izni, sizlerin desteği ile seçimi kazandığımızda ilk işimiz; Türkiye'de bağımsız mali denetim yapan bir şirket ile anlaşarak,  belediyenin mevcut durumunun bir röntgenini çekmek olacak. Bu sonucu Orhangazililer ile paylaşacağız. Orhangazililer kendi paralarının Orhangazi için nasıl harcandığını, hebadan, israftan ve ranttan uzak bir düzen ile bu kente nasıl hizmet edilebileceğini en şeffaf şekilde görebilecek" dedi.

 'Orhangazi'yi parsellemeyeceğiz, parselletmeyeceğiz'

Adam kayırmadan, rant uğruna parsel yapmadan, yandaşı zengin etmeden, ihaleye fesat karıştırmadan, halktan aldığını halka hizmet olarak harcayan şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile Orhangazi'yi yöneteceklerini belirten Çetin Çoklar, "Görev süremiz boyunca da belediyenin tüm gelir ve giderlerini şeffaf bir şekilde düzenli aralıklarla ilan edeceğiz. Bununla birlikte belediye meclis toplantılarında parti ayırt etmeksizin tüm meclis üyeleri ile paylaşacağız. Orhangazililer hesap sormak istediğinde belediyenin kapısı sonuna kadar açık olacak. Gizli kapılar ardında birilerine rant sağlamak adına yapılan anlaşmalar ve meclis toplantısına sonradan eklenen maddeler ile Orhangazi'yi parsellemeyeceğiz, parselletmeyeceğiz" dedi.

Haber-Muharrem DEĞİRMEN / 3. GÖZ HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.