HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

BORUSAN PORT İşçileri Nihayet Seslerini Duyurdular!

27.03.2024 13:50
BORUSAN PORT İşçileri Nihayet Seslerini Duyurdular!
BORUSAN PORT İşçileri Nihayet Seslerini Duyurdular!
Gemlik Serbest Bölgede faaliyet gösteren ve Türkiye'nin önemli limanları arasında yer alan Borusan Port, kötü yönetimin kurbanı oluyor. Yönetim kadrosunun ultra lüks imkanlarda çalışmasına karşın işçilere reva görülen çalışma şartları kölelik düzenini andırıyor.

Bugüne kadar sendikal faaliyetlere izin vermemek için baskıcı bir yönetim anlayışı sergileyen Borusan Port, nihayet yaptığı baskıların dalgasında boğuldu. BORUSAN yönetiminin de devreye girmesiyle beş günlük kısmı kriz aşılmış oldu. Şimdi sıra çalışma şartlarının düzeltilmesinde ve de iş güvenliğinin artırılmasına geldi.

Borusan Port'ta Neler Olmuştu?

Kötü çalışma şartları, iş güvenliğinin olmayışı, mesai kavramının yok sayılması, çalışma saatlerinin belirsizliği gibi konular nedeniyle işçiler anayasal hakları olan Sendikalaşma yoluna gitme kararı alınca, işletme yönetimi de kanunsuz tedbirlere başvurdu. Önce Liman-İş Sendikasına kayıt yaptıran 4 işçiyi yüz kızartıcı suçtan işten attılar, sonra da diğer işçilere baskı kurmaya çalıştılar. Emekçilerin dayanışması bir anda kendilerini dev aynasında gören yöneticiler ile işçileri karşı karşıya getirdi. 5 gün boyunca işletmede rehin kalan (iş yerlerini terk etmemek için) işçileri Çevik Kuvvet eşliğinde zorla dışarı atmaya kalktılar. Eylemin ilk gününden beri üç maymunu oynayan bazı siyasiler ve basın kuruluşları 3.Göz Medyanın konuyu ayrıntılarıyla kamuoyuna duyurması sonrası kayıtsızlıklarına kısmen ara verdiler. Kimi reklamını aldı gitti, kimi seçim yatırımı yapıp çözümü umursamadan..

Netice itibariyle Pazar akşamı Çevik Kuvvetle müdahale kararı çıkması ve de işçilerin tamamen yalnız bırakılması bardağı taşıran son damla oldu.

3.Göz Medya ve Selçuk Türkoğlu Farkı

Sorunun işçiler aleyhine büyümesi neticesinde önce İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş'ı 3.Göz Medya olay yerine davet etti. Sonrasında da İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu'un işçilerin yanında yer alacağını açıklamamız üzerine Cumhur İttifakı paydaşları ve mevcut CHPli Gemlik Belediye Başkanı olay yerine gelmek zorunda kaldılar. Yapılan görüşmeler neticesinde işletme, çıkarılan 4 işçiyi geri alma, eylem yapan işçilere yönelik disiplin cezası uygulamama ve de sendikalaşmanın önüne geçmeme konusunda kamuoyu önünde söz vermesiyle şimdilik kriz çözülmüş oldu.

BORUSAN PORT Firmasının İş Güvenlikçisine Acilen Soruşturma Açılmalıdır!

BORUSAN PORT Krizi bir hakikati daha ortaya çıkardı. Bazı İş Güvenliği firmalarının işlerini savsakladığı,  işyeri ve işçi güvenliğine önem vermediği, kağıt üzerinde güvenlik uygulamalarının yapılarak fason iş gördükleri gerçeğini yeniden tartışmaya açtı. BORUSAN PORT iş güvenlikçisi firma işini azıcık düzgün yapmış olsaydı tonlarca yük taşıyan araçların iş göremeyeceklerini rapor eder, can güvenlikleri tehlikeye atılan işçilerin daha sağlıklı şartlarda çalışmalarını sağlarlardı. 3.Göz Medya ekibi olarak ihbar ediyoruz ki Borusan Port İş Güvenliğini yapan firma hangisiyse acile iş görür belgelerinin iptal edilmesi gerekir. Konunun takipçisi olacağız. 3.Göz Özel Haber: İrfan Aydın

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.