HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

‘Büyük değişim için; “Haydi sandığa!”

26.03.2024 15:32
‘Büyük değişim için; “Haydi sandığa!”
‘Büyük değişim için; “Haydi sandığa!”
Cumhuriyet Halk Partisi Orhangazi Belediye Başkan Adayı Çetin Çoklar, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile sahaya indi. Çetin Çoklar Orhagazinin en önemli geçim kaynağı zeytinin ve zeytin üreticisinin basiretsiz yöneticilerin oyunları ile ayaklar altına alınmak için büyük gayret sarfedildiğini belirterek, "Orhangazi'nin en önemli geçim kaynağı zeytini yeniden ayyuka çıkaracağız. Eskiden olduğu gibi zeytin hasatı sonrası zeytin üreticisi yine Orhangazi'deki ekonomiyi şaha kaldıracak. Siyah inciyi yeniden Orhangazi ile anmak, bu değerin Orhangazi'ye sağladığı katma değeri yeniden kazanmak için çok az zaman kaldı. Büyük değişim için haydi Orhangazi sandığa" dedi.

'Orhangazi zeytinini 7 düvele duyuracağız'

Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren CHP Orhangazi Belediye Başkan Adayı Çetin Çoklar'a Sölöz ile sürdürdüğü saha çalışmalarında Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu eşlik etti. Kahvehane ve esnaf ziyaretleriyle halkla bir araya gelen Çetin Çoklar, 31 Mart'ta Orhangazililerin desteği ile hem Orhangazi'yi hem de Bursa'yı gülümseteceklerini belirterek, "Orhangazi'de ve dış mahallelerimizde huzuru ve mutluluğu getireceğiz. Sölöz'ümüzün ve birçok dış mahallemizin geçim kaynağı olan siyah incimiz zeytinimizi hakettiği değere kavuşturacağız. Her ne kadar Gemlik ile anılsa da zeytinin ve zeytinyağının hasının, asıl ana vatanının Orhangazi olduğunu tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyuracağız. Zeytin üreticilerimizin her hasat dönemi kaygısını umuda çevirecek, yeni pazarlar ile önünü açacağız. El birliği ile Orhangazi zeytinini 7 düvele duyuracağız " dedi.

'Zeytin üreticisini ayaklar altına almak yakışıyor mu bir Orhangazi çocuğuna?'

Yıllarca Orhangazi ile anılan zeytinin bin bir takla ile basiretsiz yöneticiler sayesinde kaptırıldığını belirten Çetin Çoklar, "Bir zamanlar Kasım'da festivalle kutladığımız zeytin hasat bayramını şimdi bir ağacın dibinde bir saatlik öylesine yapılmış şovlar ile kutlayan bir başkanımız var. Bu memleketin çocuğu, kökleri zeytin üreticisi köylere uzanan bir başkanımız. Soruyoruz kendisine. Orhangazi Zeytin Festivalini, Orhangazi zeytinini, Orhangazi zeytin üreticisini bu kadar ayaklar altına almak yakışıyor mu bir Orhangazi çocuğuna? Güzellik yarışmalarının yapıldığı, zeytinyağlı yemek yarışmalarının yapıldığı, zeytincilerin konvoyda en güzel araç olması için süslediği araçları.. Marmarabirlik'in zeytin fiyatlarını açıkladığı, devlet televizyonlarının çekim yaptığı, Orhangazililerin de akşam haberlerinde izlediği bir festivali vardı bu Orhangazi'nin. Bu değeri yeniden getirecek, Orhangazi'nin en önemli geçim kaynağı zeytini yeniden ayyuka çıkaracağız. Eskiden olduğu gibi zeytin hasatı sonrası zeytin üreticisi yine Orhangazi'deki ekonomiyi şaha kaldıracak. Siyah inciyi yeniden Orhangazi ile anmak, bu değerin Orhangazi'ye sağladığı katma değeri yeniden kazanmak için çok az zaman kaldı. Sölöz, Çakırlı, Keramet, Yeniköy, Dutluca, Paşapınar, Narlıca, Ortaköy, Cihanköy, Fındıklı, Bayırköy, Gedelek, Akharem, Çeltikçi, Fatih, Gemiç, Gölyaka, Gürleler, Heceler, Karsak, Mahmudiye, Yenisölöz ve tüm Orhangazi. Büyük değişim için 31 Mart'ta haydi sandığa" dedi.

 'Halk sizsiniz, güç sizsiniz'

Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu 31 Mart'ta sandık güvenliğinin çok önemli olduğunu belirterek, "Herkesin sorumluluk alarak sandıklarını korusun sizlerden ricam bu. Bu bir demokrasi mücadelesidir. Bu bizi hiçe sayan sadece kendini ve çevresinin rantını düşünen bir sisteme dur deme mücadelesidir. Bu hakkımızı, haklılığımızı, sesimizi duyurmanın mücadelesidir. Bu kula kulluk etmenin değiştiği bir devranın mücadelesidir. Halk sizsiniz. Güç sizsiniz. Başınıza seçtiklerinizi tepenize çıkmaları için değil sizlere hizmet için seçiyorsunuz. Rollerin değiştiği günümüzde halkçı özgürlükçü ve demokratik bir sisteme dönüşümün temellerini gelin Orhangazi'den başlayarak yeniden atalım. Orhangazi'de Çetin Başkan ile Bursa'da Mustafa Başkan ile güzel ve güleceğiniz günlere çok az zaman kaldı" dedi.

Haber-Muharrem DEĞİRMEN / 3. GÖZ HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.