HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 03 MAYIS 2024, CUMA

Oysaki o da çocuk...

23.04.2024 03:34
Oysaki o da çocuk...
Oysaki o da çocuk...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çalışmak zorunda olan çocuklar, dikkatlerden kaçmadı. Çalışmak zorunda olan çocuğumuzun yüzünü net şekilde göstermiyoruz. Umarız çocuklarımızın bu duruma düşmesine düşürülmesine neden olanlar utanırlar.

Orhangazi'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanırken, bazı çocuklar ise çalışmak zorunda kaldı. Kurtuluş İlk Okulunda yapılan geçmişte ki törenlerde yaşıtları eğlenip kendilerine armağan edilen bayramın tanıdı çıkarırken O, eğlenen yaşıtlarına oyuncak satmak zorunda bırakılan çocuklarımızdan sadece biri idi.

SADECE O MU?

Mahalle aralarından çöp toplayan, sanayi sitesinde çekiç sallayan ve ayakkabı boyayan çok sayıda çocuk kutlamalara katılmadı. Bazı çocuklar çalıştıkları yerden kutlamaları izlemekle yetindi. Yaşıtları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlamalarda yer alırken onlar çalıştıkları iş yerlerinde gününü geçirdi. Okulların resmi ve adı "Bayram" tatili olmasını çalışarak değerlendirdiklerini ifade eden çocuklar, kutlamalara katılmak istediklerini ancak çalışmak zorunda oldukları için kutlamalara gidemediklerini belirtti. Son birkaç yıldır kutlamalara gidemediklerini aktaran bazı çocuklar da 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşamak istediklerini ancak böyle bir imkanları olmadığı için üzgün olduklarını anlattılar.

ÖZEL HABER-Muharrem Değirmen/3. GÖZ HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.