HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

Bursa’da iktidarda olan ilçeler şimdi ne yapacak?

04.04.2024 02:48
Bursa’da iktidarda olan ilçeler şimdi ne yapacak?
Bursa’da iktidarda olan ilçeler şimdi ne yapacak?
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yerel seçimler sonrası Bursa'da oluşan tabloyu kaleme

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yerel seçim sonuçlarında Bursa'da ilginç bir tablo oluştu. AK Partili 9 ilçe belediye başkanı merkezde iktidar partisine mensupken yerelde muhalefet belediyesi konumuna düştüler. Yıldırım, Kestel, Gürsu, İnegöl, İznik, Orhangazi, Orhaneli, Keles ve Büyükorhan belediye başkanları artık Bursa'da muhalefet ilçe belediye başkanı konumuna düştüler.

Çünkü;

Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'li Mustafa Bozbey kazandı. Tam tersi bir durum da eskiden muhalefet ilçesi konumundaki Nilüfer, Mudanya Gemlik ile 31 Mart akşamı buna eklenen Osmangazi, Harmancık ve Mustafakemalpaşa ilçeleri de CHP'li kimliğiyle CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin  ilçe belediyesi konumuna geldiler.

Bursa'da muhalefet ilçesi olan AK Partili belediyelerin bu nedenle zorlanacaklarını düşünüyoruz. Zira, buralara Büyükşehir Belediyesi eliyle hizmet gitmezse kendi bütçeleriyle vaatlerini gerçekleştirebilmeleri kolay olmayacak. Bu başkanlarımız merkezi hükümetten alabildikleri destek kadar icraatlarını yapabilecekler.

Veya, Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir dönem geçirerek ilçelerine hizmet koparacaklar.



 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.