HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

Bal-Göç Orhangazi’den Edirne gezisi

18.04.2024 09:55
Bal-Göç Orhangazi’den Edirne gezisi
Bal-Göç Orhangazi’den Edirne gezisi
Balkan Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) Orhangazi Şubesi üyelerine yönelik Edirne gezisi düzenledi. Yoğun bir katılıma sahne olan gezide dernek üyeleri ve aileleri Edirne ilinin tarihi ve doğal noktalarını gezerek bilgiler aldılar.

Düzenlenen gezi kapsamında Edirne'nin en önemli simgelerinden biri olan Selimiye Camiini,  ziyaret eden katılımcılar, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak tanımlanan caminin mimari özelliklerini yakından incelediler. Ardından Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve 2. Beyazıt Külliyesi yapıları da gezen katılımcılar, Edirne'nin farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını gördüler.

Edirne'nin tarihi köprülerinden olan Meriç Köprüsünü de gören katılımcılar, burada fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştirdiler. Gezinin son durağı ise tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı alan ve Edirne eski Saray oldu. Katılımcılar bu tarihi meydanda olmanın heyecanını yaşadılar.

Bu tip gezileri bundan sonrada düzenleyeceklerini ifade eden Balkan Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) Orhangazi Şubesi  Başkanı Hüseyin Ali Yetim "Üyelerimiz ve aileleri için sosyal etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Bu sayede hem onların moral ve motivasyonunu artırıyoruz hem de farklı yerleri görme ve tanıma fırsatı sunuyoruz. Edirne gezimiz de bu amaçla gerçekleştirdiğimiz bir etkinlikti. Edirne'nin tarihi ve kültürel zenginliğini yerinde görmek bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Dernek yönetimi olarak kültür gezilerimizle dernek üyelerimizin görmek isteyip de gidemedikleri tarihi yerleri görme imkanı bulmalarına vesile oluyoruz. Edirne'ye giden dernek üyelerimizin birçoğu ilk defa Edirne'ye düzenlemiş olduğumuz Kültür gezisi ile gittiğini ve Edirne'nin tarihi mekanlar açısından çok zengin bir kent olduğunu gördüklerini ve Edirne'nin yer tarafının tarih koktuğunu ve ne kadar çok mutlu olduklarını ifade etmeleri ise dernek yönetimi olarak bizleri de çok memnun etti. Dernek olarak kültür gezilerimiz devam edecek" diye konuştu.

Haber-Muharrem DEĞİRMEN / 3. GÖZ HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.