HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

Millet Kavga Değil Hizmet Bekliyor

18.04.2024 10:23
Millet Kavga Değil Hizmet Bekliyor
Millet Kavga Değil Hizmet Bekliyor
Yerel seçimler geçti, siyasi şovları biten bebelerin pistten inme vakti de geldi! Seçim süreci boyunca sıkılmadık el bırakmayan, sahte gülücüklerle vatandaşın yanında olduklarını söyleyen siyasetçileri uzun süre cenazenizde dahi göremeyeceksiniz. Seçim bitti, şirinlik de gitti!

Evet, maalesef yerelden genele siyasetin yansıması budur. Seçim öncesi her türlü çözümleri olan, adeta sinir uçları alınmış, halkın kurtarıcı melekleri gibi görünen, her soruna çözüm projeleri olan şovmenlerin tiyatro oyunu bitti. Şimdi eve dönüş, pardon hayata dönüş zamanı başladı. Tam 40 yıllık Türk Siyasi Tarihini aktif olarak yaşamış bir kardeşiniz olarak yazıyorum. Tek suçlu biziz. Seçimden seçime meydana inip ne kadar kutsal! Damacana olduklarını anlatan siyasileri her seferinde af ediyoruz.  Yeniden sahalara dönmelerine müsaade ediyoruz. Bu yanlış arkadaşlar. Beş yıl boyunca sizlerin sorunlarınıza kayıtsız kalanlara asla fırsat tanımamanız gerekiyor ki gerçek kahramanlar gün yüzüne çıkabilsinler.

Herkes kendi bölgesindeki adayları değerlendirmeye alırsa söylediğimizin ne kadar hakikat olduğunu da görmüş olurlar. Misal, Orhangazi'de kurtarıcı kahraman! edasıyla "Benden başka kimse bu Orhangazi'yi yönetemez!" deyip, "İlla da başkan adayı ben olmalıyım, benim haricindekiler ile bir araya bile gelmem. Ortak yönetim yapmam, onlar benim yanımda kim ki onlara başkan yardımcılığı vereyim!" gibi söylemlerle kendilerini DEV AYNASINDA GÖREN ADAYLAR bu seçimin de kaybettireni olmadılar mı!?

Kaldı ki öne çıkan adaylardan hangisi 5 yıl boyunca ilçenin ve ilçe halkının sorunlarıyla ilgilendi! Sorun bakalım kimler sahalardaydı!? Belediye Başkanı Bekir Aydın bile bu beş yıllık süreçte varlık ile yokluk arasında değil miydi!?

Ya da 2. Olan sayın Çetin Çoklar'ı siz bu 5 yıllık süreçte hangi soruna el atarken gördünüz!? Hani "Bayramlarda Atatürk Anıtı önünde görmediklerinize oy vermeyin!?" diyenler vardı ya! Çetin abiyi orada da görmediğimizi bilmelerini isteriz. Şimdi diyeceksiniz ki "ya arkadaş madem öyle neden seçimden önce bu konuyla ilgili tek kelime etmedin de şimdi yazıyorsun!?" doğru da ben o sorunun muhatabı değilim ki! Sayın Berna Başkan isim vermeden böyle bir tabir kullanınca Kıratın Süvarisi Mücahit Hatipoğlu bunu üstüne alıp ne kadar Atatürkçü olduğunu anlatma derdine düştü. Oysaki yukarıda yazdığımı bizatihi kendisine söyledim ve siz de "bu söz bize değil kendi adaylarına söylenmiştir" deyip geçin dedim. Fakat onlar savunma sanayisine, pardon savunma hattına yatırım yapmayı tercih ettiler.

Gelelim 3. Parti ve adayına

Bu 5 yıllık süreçte siz Mücahit Hatipoğlu'nu ilçe ve ilçe halkının sorunlarıyla ilgilenirken gördünüz mü!? Ben görmedim. Ekmek almak için dükkanına gitmesek yüzünü de göreceğimiz yoktu. Fakat, seçim sathında her soruna çözümü olan bir başkan adayı gördük. İyi de arkadaş beş yıldır neredeydiniz ve de bu beş yıl boyunca yine mi sessizliğe bürüneceksiniz!? Sonra sakın 10 bin oy aldım, bu seçim 20 bin alırım diye ortalıklarda dolaşmasınlar. Bu kez DENİZ değil KAYA çıkar karşılarına!

Gelelim İYİ PARTİ adayı İsmail Kaya'ya!

Sayın Kaya ve ekibi şunu diyebilirler "Beş yıl boyunca diğer adaylar meydanda yokken biz vardık." İyi de o zaman da biz de şunu sorarız; "İYİ Parti ilçe başkanı olarak siz olmayacaktınız da Orman Bölge Şefi mi olacaktı!?" yani nereden bakarsanız bakın tutarsızlık. İsmail Kaya'nın adaylığı bir yıl öncesinden belliydi ve de parti teşkilatı da tam kadro arkasında durdu. Buna rağmen sahalara en son inen aday unvanını kimseye kaptırmadı. Yine de siyasi olarak milletin yanında olan, meydanda oturacak yüzü olan tek adaydı desek yeridir. Tabi ki sayın Yılmaz İmenç Başkanı ayrı tutmak kaydıyla.

Müzmin Aday VARlı!

Seçimlerin bir de joker adayı var. Müzmin aday Muhammet Ali Varlı! Aman yanlışlıkla mümin aday diye okumayınız. Müzmin aday! Yediden yetmişe herkesin "ideal parti" diye tanımladığı Bağımsız Türkiye Partisinin bölgede ayağa kalkmaması için özenle ve de özellikle yerleştirilen GRİ TON! Her seçim dönemi Ak Partinin genel siyasetine salvo verip, yerelle ilgili tek bir eleştiri bile getirmeden seçim kampanyasını bitiren aday! Bu işten kazancının ne olduğunu biz sorgulamayalım lakin her seçim sonrası şirketinin büyüdüğünü de not düşelim. Adam turizmci! Her türlü tanıtımı ranta döndürmesini biliyor. Yani işinde başarılı bir iş insanı! Beş yıl boyunca ORHANGAZİ yansa umurunda olmaz! Tek sorun o yangın Gürle Dağı eteklerindeki tarihi bölgelere sıçramasın yeterli. Maazallah sonra turizm yatırımları zarar görebilir.

Şimdi kısaca özetlediğimiz üzere siyasetin karnesi bu. Şimdi altın ikazı bu kendini dev aynasında gören siyasetçilere ve de yeni dönem konakçılarına verelim. "BEYLER BAYANLAR! MİLLET KAVGA DEĞİL HİZMET BEKLİYOR. Ak Partili Belediye Başkanı Bekir Aydın, Genel Merkez Yönetiminin yatırımlarını ilçeye çekecek hamleleri yapmak zorundadır. CHP Yönetimi de Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İstanbul ve Eskişehir belediyelerinden de yardım alıp ilçeye yatırım getirmekle yükümlüdür. Aksi halde millet hepsini sıfır ile çarpmasını iyi bilir! Biz boşuna mı dedik "Bu meclise İrfan Aydın gibi BİR DELİ LAZIM " diye. Bunu biz değil, halk söylüyor. Bizim DELİLİĞİMİZ BİR YANA, BUNLARIN TEŞKİLATÇILIĞI BİR YANA!

Fakat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün de dediği gibi "Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim." Onun için rahat olun. Biz daha son sözümüzü söylemedik. Keramet Ilıca halkındır. Mafyaya Teslim ET ME YE CE ĞİZ!

İrfan Aydın 17 Nisan 2024

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.