HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

Doktora yok da neden öğretmene var?

28.12.2023 10:46
Doktora yok da neden öğretmene var?
Doktora yok da neden öğretmene var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde önce kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılacağını açıkladı ancak uygulama hayata geçmedi. Özellikle öğretmenliğe alımda yapılan mülakata tepkiler sürüyor.

BTP Lideri Baş'tan iktidara 'mülakat' sorusu: Doktora yok da neden öğretmene var?

KPSS'de derece yapıp mülakatta elenen öğretmen adaylarının isyanı sık sık sosyal medyada gündem oluyor.

Bağımsız Türkiye Partis (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, iktidarın kamuda işe alımlarda uyguladığı mülakat sistemindeki çelişkiye ve çifte standarta dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya dair kedisine çok sayıda sotu geldiğini belirten Baş, "İktidar sahipleri doktor istihdam ederken mülakat yapmıyor da öğretmen istihdam edecekken neden mülakat yapıyor?" diye sordu.

BTP liderinin paylaşımında çok sayıda öğretmen adayı destek verdi.

'MÜLAKAT KALKACAK' SÖZÜ UNUTULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan 2023 tarihinde katıldığı AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda "Kamuda mülakatları kaldıracağız" demiş ve konuya ilişkin "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" ifadelerini kullanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir programda mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceğini belirterek, "Mülakatları, mülakat gibi yapmaya karar verdik" şeklinde konuşmuştu.

Bakanlık mülakatlar konusunda uygulayacağı sisteme ilişkin ise: Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamalarındaki mülakat sisteminin uygulanacağı ve buna göre öğretmen adayları jüri üyelerini, jüri de adayları mülakat günü öğreneceği; mülakat sürecinin kamera kaydına alınacağı yeni sistemde, adaylar mülakatın son beş dakikasında verdiği cevapları kağıda yazıp, altına da imza atacağı; Olası itirazlarda üst kurul, değerlendirmesini bu veriler ışığında yapacağı açıklandı.

"BÖYLE BİR SÖZ VERDİYSEM YENİ BİR YOL HARİTASI ÇİZERİZ"

Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 78'inci Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'nin New York kentinde medya temsilcilerine yaptığı açıklamada ise, "Kamuda mülakat kalkıyor mu?" sorusuna, "Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim Bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" demişti. Ancak bugüne kadar mülakatların kaldırılması konusunda bir adım atılmadı. Haber-Muharrem Değirmen/3.Göz HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.