HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

Seni Unutmayacağız Adnan Tosyalı

08.11.2023 10:09
Seni Unutmayacağız Adnan Tosyalı
Seni Unutmayacağız Adnan Tosyalı
Orhangazi'de 7'den 77'ye herkesin gönlünde taht kuran ve vefatı ile derin üzüntüye boğan Emekli öğretmen ve uzun yıllar ilçe yerel medyasında gazetecilik yapan Adnan Tosyalı önceki gün hayatını kaybetmişti. Adnan Tosyalı, Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Adnan Tosyalı, yaklaşık 10 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonrasında hastanede yoğun bakıma alınmıştı. 2 çocuk babası olan ve Orhangazi Belediyesi'nden emekli Ayten Tosyalı'nın da eşi olan Adnan Tosyalı önceki gün hastanede hayatını kaybetmişti. Adnan Tosyalı, Yalova'nın Çiftlikköy Sahil Camiinde öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Çiftlikköy yeni Mezarlığında toprağa verildi.

Mümkün mü Adnan Tosyalı'yı unutmak?

Ne yazayım diye düşünüyorum sabahtan beri. Belki biri çıkar şaka olduğunu bunun der gibi. Nasıl anlatayım nasıl ifade edeyim bilmiyorum. Ben sensin kadar güzel cümleler kuramam, senin kadar ha şu konu deyip anında bir makale yazamam ki?

2 yıl boyunca okulda Türkçe öğretmenim, sonrasında da hem hayat merdivenlerini çıkmam da hem Gazetecilikte Hocamdın…

Senin ardından yazmak zor imiş be Hocam…

Kime nasıl söylenir, kim nasıl söyler ki öldüğünü, artık olmayacağını…

Arşivciliği ilk sen aşıladın bana biliyor musun?

Ortaokulda beni bir çocuk dergisine abone yapıp, sonrasında da içinde ki konuları Orhangazi'ye entegre etmemi öğretip Orhangazi arşivciliğinde yol aldık beraber.

Daha dün gibi dersi bir gün PTT'de, bir gün kütüphane de ya da belediyede işleyip; "Hadi çık anlat bakalım…" deyişin hocam…

Ya da" "cumartesi günü kaybolma bir yere şu köye gideceğiz dershaneden sonra" deyip sözlü tarih çalışması yaptığımız günler…

Veyahut düzenlediğimiz basketbol turnuvaları, beraber çıkardığımız dergiler ya da sabahlara kadar "Dost Sanat" ta yapıp cilaladığımız panolar…

Hangi birini, hangi anıyı anlatayım ki be Hocam?

Onurlu, namuslu, şerefli adamdın hocam kısaca sen.

Kendi şahsi çıkarın için hiç mücadele etmedin.

Tek derdin toplum menfaatine, yaşadığın çevreye faydalı olmaktı.

Ah be canım hocam hangi birini anlatayım Hangisini söyleyeyim bilmiyorum ki?

Gecenin bu saati oldu hala girdin çıkıp şakaydı demesini bekliyorum sanki Ve bu saate kadar bir satır yazıp hiçbir şey paylaşamadım çünkü insanın inanası gelmiyor.

İstanbul'a gittiğimizde paylaştığım tek fotoğrafını çekerken elini masaya koyup çek bakayım ölünce kullanırsın demiştin.

Oradaki Arkadaşların hepsi bu espriyi hatırlar ama Nereden bilirdim ki bir gün bunun gerçek olacağını?

Senden önce o espriyi ilk yapan rahmetli Muammer oldu Ve şimdi sen...

Bir daha o espriyi hiç kimse yapmadı yapamadı Birbirimize bakıp bakıştığımızda arkadaşlarımızla o an hep geliyor aklımıza ölünce kullanırsın...

Keşke kullanmasaydım be hocam.

Canım hocam Adnan Tosyalı...

Seni hiç unutmayacağım senden o kadar çok şey öğrendim meslekte var olmama sağlayan temel kaynaklardan birisi sen oldun.

Çok şey öğrettin.

Gerçekten bir öğretmen sadece Sınıfta ders veren değil sonrasında hayata hazırladığın öğrencilerinden sadece birisiyim ben.

Kabri ışıklarla dolsun hocam seni hiç unutmayacağım.

Güle güle Adnan Tosyalı...

Yorum Haber-Muharrem Değirmen/3. Göz HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.