HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2024, CUMA

Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Açıklaması

"Atatürkçü Düşünceye sahip çıkanlar Geleceğe Sahip Çıkanlardır"
Atatürkçü Düşünce Derneği Orhangazi Şube yönetiminden yapılan basın açıklamasında Cumhuriyet değerlerinin korunmasına önemle vurgu yapıldı. Şube başkanı İsmail Saidoğlu'nun yaptığı yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;
 
29.10.2015 00:00
Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Açıklaması
Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Açıklaması
Değerli Orhangazililer



İrticaya karşı, emperyalizme karşı bölücülere karşı tek yumruk olmuş, birleşmiş, bütünleşmiş, kenetlenmiş, Atatürkçü düşüncenin yılmaz bekçileri,  Atatürk, Cumhuriyet sevdalıları, El ele omuz omuza vererek Mustafa Kemal'in yolundan yürümeyi and içmiş değerli Orhangazililer ;

"Ne yazıktır ki kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet kurulurken karşı çıkanların torunları, bugün Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak için seferber oldular. Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü kutlanma törenlerinin trafik sıkışıklığı bahane edilerek iptal edilmesiyle başlayan süreç, çeşitli bahanelerle 30 Ağustos resepsiyonlarının iptal edilmesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptali, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin sınırlandırılması ve Atatürk anıtlarına bayramlarda çelenk konulmasının yasaklanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Bütün bu çabalara rağmen içimizdeki Atatürk sevgisini hiçbir kuvvet silemez.

Cumhuriyetin 92. Yılında Atatürk Türkiye'sinde iktidar Atatürk düşmanlarındadır. Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerin, Cumhuriyete kin duyanların elindedir. Gazi'nin ülkesinde, ülkenin egemenliği ve bütünlüğü tartışılmaktadır.Mustafa Kemal için idam fermanı çıkartmış hilafet rejimi hortlatılmak istenmektedir.Halifelik özlemcileri, Atatürk'ün ordusunu ABD işbirlikçiliklerine alet etmek istemektedirler.Türkiye'de Türkler aşağılanmakta, azınlıklar övülmekte, bölücüler kollanmaktadır.Vatanseverlerin birer tertiple Silivri'deki zindanlara hapsedildiğini günleri hep birlikte yaşadık. Silivri de hapsedilen yalnızca siyasetçi, komutan, gazeteci,  yazarlar değil aynı zamanda Cumhuriyet ve cumhuriyete ait bütün değerlerdi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağından kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin dün olduğu gibi bugün de bazı problemleri olduğu gerçektir. Bu problemlerin millî, demokratik, lâik ve akılcı bir dünya görüşü ile ele alınıp çözümlenmesi gerekmektedir. Millî sınırlarımız içinde millî birlik duygusuyla kenetlenmiş Türkiye'den vazgeçilemez. Türk milleti, aynı bayrağın, aynı marşın, aynı resmî dilin ve millî iradenin egemenliğinde bundan sonra da tehlikeleri aşacaktır.

Gün Gençliğe hitabeyi anlama hayata geçirme günüdür. Değerli Atatürkçüler hiç birzaman aklımızdan çıkarmayalım ki "Devrimin kanunu mevcut kanunların üstündedir. Bizi öldürmedikçe, bizim kafalarımızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız yenilikçi devrim bir an bile durmayacaktır." (Mustafa Kemal Atatürk) Bu büyük aydınlanma devrimi yürüyüşünde Söz veriyor ve ant içiyoruz ki, Atatürk'ün kılavuzluğunda, kanımızın son damlasına dek bu yolda mücadeleyi asla elden bırakmayacağız…

Ben tıpkı sizler gibi Mustafa Kemal çocuğuyum. Onun ideolojisi ile büyüdüm ve yaşamımı, Kemalist Türkiye amacına adadım. Her Kemalist gibi Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyeti onurla ve gururla omuzlarımda taşıyorum. Şartlar ne olursa olsun, ödeyeceğim bedel ne olursa olsun son nefesime kadar bu mücadelemi sürdüreceğim. Tarih hepimizin duruşunu ve sonuçlarını yazacaktır. Ve tarih, Atatürk Cumhuriyeti'nin nasıl yıkıldığını değil, Kemalistlerin, ülkelerini kurucularının yolunda ilerleyerek nasıl aydınlattıklarını yazacaktır. Ve o tarih yazılırken de sayfalar da Atatürkçü Düşünce Derneği'ne özel bir yer ayrılacaktır. 

"Biz ATATÜRKÇÜYÜZ NAMUSUMUZLA YAŞAR, ONURUMUZLA ÖLÜRÜZ .. VERİLECEK BİR CANIMIZ VAR O DA VATANA HELAL OLSUN .."

ADD Atatürkçü düşünceyi benimseyen ve uygulayan her iktidarın destekçisidir. Ama Atatürkçü düşünceye karşı olan ya da takıyye içinde olan tüm iktidarlarında karşısındadır.. Derneğimizin amacı rejimi değiştirmek değil korumak ve ona sahip çıkmak olduğu halde tehdit ve yıldırma bizzat siyasi iktidarın temsilcileri eli ile yapılmaktadır. ADD örgütlerinin verdiği onurlu mücadelenin şeriatçılar, mandacılar, numaracı cumhuriyetçiler, bölücüler ve dış güdümlü maşaların gizli ittifaklarını ne denli rahatsız ettiği ortadadır. Boşluktan faydalanarak Atatürk Cumhuriyetini yıkmak onun yerine Emperyalizmin sömürgesi olacak dini temele dayalı bir rejim kurmaksa hiç heveslenmesinler, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukları, torunları olan bizler; ne : Atatürk'ten ne de onun eseri olan laik demokratik cumhuriyetimizden asla ama asla vazgeçmeyeceğiz. 

Bizler , Atatürk'e İnönü'ye, Mahmut Esat Bozkurt'a, Hasan Ali yücel'e, İsmail Hakkı Tonguç'a, Mustafa Necati'ye Tevhid-i Tedrisat Kanununa, Harf Devrimine, Halkevlerine, Köy Enstitülerine kanla ve irfanla kurulmuş Cumhuriyetin tüm kurumlarına değerlerine yapılan saldırılara karşı mücadele etmek için buradayız. Muammer Aksoy'la, Bahriye Üçok'la, Uğur Mumcu'yla, Ahmet Taner Kışlalı'yla, Necip Hablemitoğlu'yla düşüncelerimizi toprak altına gömmeye, aydınlarımızı, bilim adamlarımızı, gazetecilerimizi, askerlerimizi Silivri zindanlarında çürütmeye çalışanlara karşı soykırımı yıkmak için buradayız.




Bu uğurda dayanılacak güç Atatürk; rehber ise onun Söylevi, Gençliğe Hitabesi ve Bursa Nutku olmalıdır" Bizler de bugün,  yine aynı metinde belirtildiği gibi "…(M.Kemal Atatürk'ün)  devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma…." Kararlılığı içindeyiz.



Önümüzdeki sürecin hem Türkiye'de iç huzur ve bütünlüğün, hem de dünyada huzur ve güvenliğin sağlandığı bir süreç olması dileğiyle tüm üyelerimizin ve tüm yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Tüm Atatürkçüleri bu barışa katkı görevi beklemektedir. 



 Cumhuriyetimizin 92.Yılı Kutlu olsun



İsmail SAİDOĞLU

ADD Orhangazi Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.