HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Orhangazi Şehitliği Hak Ettiği Değere Kavuştu

İlçe Şehitliği nihayet hak ettiği ilgiye kavuştu
Her gün şehit haberleriyle yüreklerimiz dağlanırken bir yandan da şehitlerimize karşı yeterince vefa gösterememenin derin acısını yaşıyoruz. İlçemizdeki şehitlik de yıllardır hak ettiği ilgiyi ve de bakımı görmemenin etkisiyle yanından geçenlerce bile fark edilemiyordu. Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ogün Demir'in Şehit Aileleri Derneğinin kuruluşuna öncülük etmesi sonrasında ilçe Şehitliğini de hak ettiği şekilde düzenlemesi başta şehit aileleri olmak üzere herkesi memnun etti.
Günler öncesinde açılış tarihi 30 Ağustos olarak belirlenen ve de ilan edilen Şehitliğin, keyfi meselelerden dolayı açılışı 10 Eylül tarihine ertelendi. Açılış törenine İlkçe Kaymakamının katılmayışı, belediye başkanının da siyasi toplantı nedeniyle Bursa'ya gitmesinden dolayı açılış tarihi 10 Eylül'e ertelenen Orhangazi Şehitliği, yeni yüzüyle beğeni topladı. Garnizon Komutanı Ogün Yüzbaşının özel gayretleri, Orhangazi Belediyesi ve Efendioğlu Mermer yetkililerinin ana sponsorluğunda yenilenen Şehitlik manasını bulmuş oldu.
 
01.09.2015 00:00
Orhangazi Şehitliği Hak Ettiği Değere Kavuştu
Orhangazi Şehitliği Hak Ettiği Değere Kavuştu
İlçe şehitlerimizin künyeleri de unutulmadı

Şehitlik düzenlemesinin gündeme geldiği günlerde gazetemizin imtiyaz sahibi İrfan Aydın'ın teklifi üzerine ilçe nüfusuna kayıtlı tüm şehitlerimizin isimleri ve de künyelerinin de abidede yer almasına karar verildi. Sarıkamış Şehitlerimizin listesini Garnizon Komutanına teslim eden Aydın, ayrıca Araştırmacı Gazeteci Muharrem Değirmen'in özel arşivinde yer alan Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve diğer cephelerdeki şehitlerimizin listelerinin abidede yer almasının anlamlı olacağını belirtti. Yapılan titiz çalışma neticesinde isim ve künyeleri tespit edilen ilçe nüfusuna kayıtlı şehitlerimiz de İlçe Şehitliğinde ölümsüzleştirildiler.

Açılışının 10 Eylül Orhangazi'nin Kurtuluşuna ertelendiği yeni şehitliğimizi İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ogün Demir, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Gökhan Su, Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem, Şehit Aileleri, Gaziler Derneği Başkanı Halim Çokgüler, Gaziler, Orhangazi Gençliği Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi ve çok sayıda vatandaş ziyaret ederek dua ettiler.

Orhangazi Belediyesi ve İlçe Garnizon Komutanlığı tarafından başlatılan yeni düzenleme çalışmalarında şehitliğin yeni hali vatandaşların ve şehit ailelerinin büyük beğenisini kazanıyor. 6 şehidin mezarının bulunduğu şehitlikte mezarların tüm mermerleri değiştirildi. Şehit mezarlarının başına yerleştirilen Türk Bayrakları ve Şehitlerin fotoğrafları ile birlikte görüntü tepeden tırnağa değiştiriliyor. Çalışmaların devam ettiği şehitlikte Orhangazi Belediyesi ekipleri ayrıca çevre düzenlemesini de tamamen değiştirecek. Çevre düzenlemesi kapsamında ayrıca şehitliğin zemini değiştirilip yeniden çimlendirme yapıldı.

TÜM ŞEHİTLERİMİZ UNUTUMADI

Orhangazi Gençliği Kültür ve Dayanışma Derneğinin beş yıldan beri ilçemizdeki Sarıkamış Şehitlerinin listesini yayınlaması ve de bunlara anıt yapılması davetine kulak veren Yüzbaşı Ogün Demir ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem, Güncel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muharrem Değirmen'in özel araştırması neticesinde ortaya çıkardığı ilçenin tüm şehitlerine de şehitlikte yer verme kararı aldı.

Şehitliğin çevresinde yapılacak olan anıtlara Çanakkale Savaşı şehitlerimizden, Sarıkamış, Kurtuluş Savaşı ve diğer şehitlerimizin de isimlerine yer verilecek. 3. Göz HRA

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.