HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2024, CUMA

Başkan Çağlayan gündemi değerlendirdi

Başkan çağlayan gündemle ilgili sorulara cevap verdi
Orhangazi'de görev yapan yerel gazete çalışanları Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın ev sahipliğinde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Çağlayan'ın 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Nadır Sosyal Tesisleri'nde verdiği yemeğe Başkan yardımcıları Necmettin Şahin ve Tarık Erdem, Meclis üyesi Halil Kurtulmuş, Özel Kalem müdürü Celil Koç ve AK Parti yerel yönetimler başkanı Yusuf Bektaş da katıldı.
Yemek sonrasında basın mensupları ile sohbet eden Başkan Çağlayan, Gazeteciler gününü kutlayarak, gazetecilerin ilçeyle ilgili görüşlerini dinledi.
 
26.07.2015 00:00
Başkan Çağlayan gündemi değerlendirdi
Başkan Çağlayan gündemi değerlendirdi
ORTA REFÜJ ÇİÇEK AÇACAK

Gazetecilerin, Orhangazi'nin içinden geçen Bursa Yalova karayolunun orta refüjünde yapılan çalışmalar hakkındaki sorularını yanıtlayan Başkan Çağlayan, Orta refüjde yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışması yapılacağını açıkladı. Tellerin kaldırılmasının yayalar açısından tehlikeli olabileceğinin ifade edilmesi üzerine Çağlayan, "Çalışmaları devam eden MOBESE'den sistemi ile anayoldan geçen araçların hızlarının düşeceğini, otoyol ile birlikte araç sayısının azalacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte vatandaşlarımızın oradaki yeşillik ve çiçekleri ezip geçmeyeceği düşüncesindeyiz. Ancak yine de tehlike devam ederse bariyer yapacağız" dedi.

HİÇBİR AĞAÇ BİLİNÇSİZ KESİLMİYOR

Orta refüj çalışması sırasında kesilen ağaçlarla ilgili siyasilerin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine bilgi veren Çağlayan, Orhangazi Belediyesi'nin doğayla ilgili çalışma yürütürken mutlaka yetkili ve bilirkişilerden rapor istediğinin altını çizdi. Orta refüjdeki ağaçların bir kısmının zarar gördüğünü hatırlatan Çağlayan, "Hiçbir ağaç kesim işini Orman İşletme Şefliği'nden görüş almadan yapmadık. Orta refüjdeki ağaçlar 10-15 yıllık ömre sahip ağaçlar. Bazı yerlerde içi tamamen boşalmış, üzerinde bir yaprak bile kalmamış olmasına rağmen, garip bir tepki oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlar yersiz. Çünkü Orman İşletme Şefliği'nden rapor almadan hiçbir ağaç kesilmedi, kesilmiyor" dedi.

HUZUREVİ'NE ÇÖZÜM ARAYIŞI

Huzurevi yapılması planlanarak inşaatına başlanan binayla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Çağlayan, "Söz konusu bina Belediye'den Milli Eğitim'e devrolmuştu. O dönemde yapılan tespitte kalan işlerin tamamlanması için 4,5 Milyon maliyet çıkartılmıştı. Milli Eğitim, buna pek sıcak bakmamıştı. Daha sonra Milletvekilimiz İsmail Aydın ile Ankara'da temaslarda bulunup Müsteşar Bey'in talimat vermesini sağladık. Yakın zamanda da Bursa Valiliği'ne bununla ilgili bir talimat geldi. Ancak çıkartılan ödenek yetersiz kaldığı için çalışma yapılamadı. Görüşmelerimiz sürüyor. Eğer Milli Eğitim yapamazsa Belediye olarak devrini isteyebiliriz" ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK İLÇE MEYDANI ORHANGAZİ'YE

Çağlayan, Marmarabirlik'ten alınan alana yapılacak meydanın Bursa ilçeleri içindeki en büyük meydan projesi olacağına dikkat çekti. Meydan çalışmasıyla ilgili taslak projelerin çizildiğini ifade eden Çağlayan, "Son olarak bizim hassasiyetlerimiz belirlenerek, düşüncelerimiz alındı. Nihai karar olarak ilettik, buna göre projeye son hali verilecek. Bu yıl ihalesinin yapılmasını ve hiç olmazsa kültür merkezinden başlamak suretiyle kazma vurulmasını bekliyoruz" dedi. Meydan projesinin çok güzel bir çalışma olacağını bildiren Çağlayan, daha önce 6 bin m2 olarak planlanan kültür merkezinin 9 bin m2'den daha büyük olarak inşa edileceğini bildirdi.

YOL VE KALDIRIM SEFERBERLİĞİ

Orhangazi'nin en çok aciliyet gerektiren çalışması olan yol ve kaldırımlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Çağlayan, "Parke taşıyla ilgili yaptığımız bir ihale var. Asfaltla ilgili BUSKİ ve Ulaşım Daire Başkanlığı'na ait iki ayrı ekibin çalışması sürüyor. Bütün ilçe bitene kadar çalışacaklar. Ayrıca hem Büyükşehir'in hem Orhangazi Belediyesi'nin satıh kaplama ekipleri çalışıyor. Kaldırım çalışmalarının da ayrı ekibi var. Ayrıca BUSKİ'nin de yapmak zorunda olduğu yerlerde çalışacak parke ekibi gelecek. Böylece 7 ayrı ekip çalışmaları sürdürecek" dedi.

GELİRLERİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Belediye gelirlerinin geçmişe göre büyük oranda düştüğünün hatırlatılarak, mali sıkıntıların nasıl aşılabileceğinin sorulması üzerine Çağlayan, "Eski belde belediyelerinden gelenlerle birlikte 24 Milyon liralık borç yüküyle devir aldığımız bir belediye var. Gelirler yüzde 40 seviyelerine düşmüş durumda. Nüfusu 60 binden 80 bine çıkmış bir Orhangazi'ye hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunun kısa zamanda aşılmasının tek çözümü, 970'i aşan ilçe belediyesi için de geçerli olduğu gibi varsa gayrimenkulümüz satılacak. Bizim düşündüğümüz 3 gayrimenkulümüz vardı. Birini sattık, henüz gelirinin tek taksiti kasamıza girdi. Bu gayrimenkullerden beklediğimiz gelir sağlanırsa geçmişle ilgili sıkıntımız olmayacak, önümüzü de göreceğiz. Bu yetecek mi, hayır. Bütün birimlerimize talimat verildi, gelir arttırılacak çalışmalar yapılıyor. Ayrıca OBEFAŞ'ı yeniden eski günlerine getirmeyi planlıyoruz. Belediye hizmetlerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ciddi bir çalışma içindeyiz. İnşallah yakın zamanda geri dönüşümler başlayacak" diye konuştu.

GÖLPARK GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Basın mensuplarının Gölpark'taki son durumu sorması üzerine bilgiler veren Çağlayan, "Binanın 6 Ekim 2011'de kesin kabulü yapılmış, firmanın bu tarihten sonra 25 yıl kullanma hakkı var. İlk görüşmelerimizi yaptık. Olabildiğince Belediye menfaatine bir rakamda anlaşmaya çalışıyoruz, 21 yıl daha kullanım hakkına sahip olan firmada haliyle kendi çıkarlarını düşünüyor" diye konuştu.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
logo

   E-posta: bilgi(@)ucuncugozgazetesi.com
Tüm hakları Üçüncü Göz Gazetesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.